NHL:n mestaruudesta tänä keväänä tosissaan kamppaileva Dallas Stars voitti kilpajuoksun isokokoisen puolustaja Chris Tanevin, 34, palveluksista seuran hankittua Calgary Flamesin kaupitteleman kanadalaisen takalinjoilleen reilua viikkoa ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Vaikka Tanevia ei hyvällä tahdollakaan voi pitää sateentekijänä, on miehen hankinta – vieläpä edulliseen hintaan – juuri sitä, mitä nimenomaan Stars kaipasi kevääksi.

Tanev tuo oikealta ampuvana stay-at-home-pakkina Starsin alakertaan juuri sen kipeästi huutamaa tasapainoa. Ei tarvitse yllättyä, mikäli mies luutii loppukauden Miro Heiskasen rinnalla varmistavana puolustajana tuoden kovuutta varsinkin pudotuspelikiekon vaatimuksiin.

Tanevin hintalappu jäi lopulta hyvin kohtuulliseksi. Flames saa vastikkeena 2. kierroksen varausvuoron (2024), ehdollisen 3. kierroksen varausvuoron (2026) sekä varsin keskinkertaisena pidetyn puolustajalupaus Artjom Grushnikovin. Ehdollisen varausvuoron toteutuminenkin vaatisi Starsin etenemistä finaaleihin.

Kun vielä Flames otti kontolleen puolet Tanevin 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkasta ja siirron kolmas osapuoli New Jersey Devils puolet Starsin puolikkaasta, sai Stars kenties ratkaisevan palasen Stanley Cup -vaunuunsa lopulta naurettavalla 1,125 miljoonan palkkashekillä.

Ei välttämättä pelkkä vuokrapelaaja

Starsin kannalta treidistä tekee entistä onnistuneemman se, ettei Tanev välttämättä jää vain loppukauden vuokrasoturiksi. Teksasin kevyestä verotuksesta sekä Starsin auki vielä vuosikaudet olevasta mestaruusikkunasta johtuen Tanev saattaa hyvinkin allekirjoittaa uuden seuransa kanssa jopa loppu-uran kattavan jatkosopimuksen vielä lähiaikoina. Tämä taas toisi vakautta Starsin pakistoon useamman vuoden ajaksi.

Starsin kärkipelaajista Heiskanen, Roope Hintz, Jason Robertson, Wyatt Johnston sekä tähtivahti Jake Oettinger ovat kaikki alle 27-vuotiaita pelureita, joiden parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Kun tähän lisätään se tosiasia, että vuoden 2008 jälkeen viime kesä oli ensimmäinen, jolloin Stars ei varannut 1. kierroksella, voidaan kärjen takaa odottaa nousevan uusia vastuunkantajia jo pikatahdilla.

Myös oman tulevan kesän ykköskierroksen varausvuoron säilyttäminen Tanev-kaupasta huolimatta antaa Starsille lisää pelimerkkejä myös käynnissä olevaa siirtotakarajaa silmällä pitäen.

Tanevin hankinta sekä mahdollinen jatko seurassa myös kuluvan kauden jälkeen saattavatkin antaa ”suomalaisseuralle” buustin, joka kantaa lord Stanleyltä tuoksahtavaa hedelmää seuraavan 2-4 vuoden ajan.

Nyt jos koskaan Stars-fanien on helppo lähteä kevääseen suurin odotuksin. Mestaruusjahti voi alkaa!

LUE MYÖS: