Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen pelaa jälleen erinomaista kautta NHL:ssä. Hän on pistepörssin yhdeksäs, kun 60 otteluun ovat syntyneet tehopisteet 31+45=76.

Rantanen aloitti NHL:ssä jo kaudella 2015-16, joten hän on ehtinyt vuosien aikana pelaamaan taalaliigassa lukuisia eri vastustajia vastaan. Rantanen paljasti Iltalehdelle, ketkä pelaajat ovat hänelle kaikista vaikeimpia vastustajia kaukalossa. Kunnia meni Boston Bruinsin suuntaan.

– Bostonin pakkipari Charlie McAvoy ja Hampus Lindholm tulee heti mieleen. Varsinkin kun pelataan Bostonissa ja vaihto-oikeus on kotijoukkueella. Ei olla saatu heitä vastaan pariin vuoteen oikein mitään aikaan, Rantanen sanoo Iltalehdelle.

– Totta kai Bruinsilla on myös sellainen joukkue, joka puolustaa kokonaisuudessaan hyvin. Siellä on hyviä pelaajia.

Rantasen mukaan pelaaminen McAvoyta ja Lindholmia vastaan ei ole kuitenkaan mennyt likaisen puolelle.

– Ei mene, ihan peliasioissa pysytään. Bruins pelaa itäisessä konferenssissa, ja pelaamme heitä vastaan vain kaksi kertaa kaudessa. Yleensä suunsoittoa ja painipareja syntyy sellaisten joukkueiden äijien kanssa, joita vastaan pelataan useita kertoja kaudessa, Rantanen kertoo.

Yhdysvaltalainen McAvoy, 26, on edustanut koko NHL-uransa Bruinsia kaudesta 2016-17 lähtien. Ruotsalainen Lindholm, 30, siirtyi Bruinsiin kesken kauden 2021-22 Anaheim Ducksista, jossa hän oli pelannut yhdeksällä eri kaudella.

LUE MYÖS