Jaromir Jagr paljastaa NHL-toimittaja Tom Gulittin haastattelussa olleensa lähellä paluuta Pittsburgh Penguinsiin kesällä 2011, jolloin legenda teki paluun Pohjois-Amerikkaan vietettyään välissä kolme kautta uutuuttaan hohtaneessa KHL:ssä.

Penguins tarjosi Jagr’lle tiettävästi monivuotista sopimusta kahden miljoonan dollarin vuosipalkalla. Penguinsin sijaan tshekki-ikoni päätyi kuitenkin allekirjoittamaan vuoden ja 3,3 miljoonan taalan arvoisen sopimuksen Penguinsin verivihollisen, Philadelphia Flyersin kanssa.

Jagr’n itsensä mukaan syy Flyers-siirtoon ei ollut rahassa. Kaksi Stanley Cupia Penguinsissä 1990-luvun alussa voittaneen legendan syyttävä sormi osoittaa sen sijaan Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin suuntaan.

– Jos olisin mennyt Pittsburghiin, Sidillä olisi ollut jo oma ketjunsa ja Malkinilla omansa. Paras paikka, jossa minua olisi peluutettu, olisi luultavasti ollut kolmos- tai nelosketjussa. En usko, että se olisi ollut paikka, jossa olisin pystynyt todistamaan kykeneväni yhä pelaamaan. Se oli ainoa huolenaiheeni, Jagr väittää.

– Valitsin Phillyn, koska he olivat tehneet kesän aikana isoja siirtoja. He olivat treidanneet Jeff Carterin ja Mike Richardsin muualle ja tuoneet tilalle uusia jätkiä, joiden kanssa koin olleeni samalla viivalla, sillä koko joukkue oli niin uudistunut. Olisi enää itsestäni kiinni, olisinko riittävän hyvä ottamaan pelipaikan, Jagr muistelee.

Jagr vietti Flyersissa lopulta vain yhden kauden. Mies oli lopulta joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistemies 73 ottelun tehoilla 19+35=54.

Penguins jäädyttää Pittsburghiin viikonloppuna matkustaneen Jagr’n pelipaidan numero 68 Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

LUE MYÖS: