DailyFaceoff-sivuston asiantuntija Steven Ellis uskoo, että Winnipeg Jetsin suomalaispuolustajasta Ville Heinolasta voi tulla siirtonappula NHL:n vaihtokauppojen takarajalla.

Harjoituskaudella nilkkansa murtanut 22-vuotias Heinola teki tammikuussa paluun kaukaloon Jetsin farmiseuran Manitoba Moosen riveissä. Jetsin kesän 2019 ykköskierroksen (20.) varaus on pelannut loukkaantumisen jälkeen 10 ottelua pistein 2+2=4.

Ellis näkee, ettei Heinolalla ole tällä hetkellä suoraa tietä Jetsin puolustukseen, joten suomalaisesta voi hyvinkin tulla vaihtotavaraa. Jets taistelee tänä vuonna myös tosissaan mestaruudesta, joten seura voisi olla kiinnostunut luopumaan Heinolasta lyhytkestoisen vahvistuksen vuoksi.

– Hän on nuori ja taitava kahden suunnan puolustaja, joka voisi löytää töitä muualtakin. Hän on jumiutunut Jetsin puolustuksen ylitarjontaan. Sen lisäksi Jets on pelannut niin hyvin, että Heinolaa voitaisiin käyttää apuna uuden vahvistuksen hankkimiseen. Hän on yhä Jetsin puolustajien kärkilupaus, mutta kello tikittää hänen kohdallaan, Ellis kertoo.

Heinola on pelannut Jetsin organisaatiossa neljän kauden aikana vain 35 NHL-ottelua. Viime kaudella taitava puolustaja pelasi NHL:ssä 10 ottelua tehoin 0+1.

LUE MYÖS: