Liigan viime viikkojen ylivoimaisesti eniten medianäkyvyyttä kerännyt pelaaja Sami Niku avaa Liiga Without a Map -podcastissa syitä NHL-uran katkeamiselle – ainakin tältä erää.

Toista kauttaan Liigassa viiden Pohjois-Amerikan vietetyn sesongin jälkeen pelaava 27-vuotias taituripuolustaja pelasi AHL:n käytännössä läpi jo ensimmäisellä kaudellaan iskemällä 76 pelissä 16 maalia ja 54 pistettä. Vakituinen paikka NHL:ssä jäi kuitenkin seuraavana syksynä ottamatta.

– Ekan kauden jälkeen training camp meni erittäin, erittäin hyvin ja tuntui siltä, että pääsisin aloittamaan ylhäällä. Sitten sanottiin kuitenkin, että pitää mennä opettelemaan Pohjois-Amerikan pelityyliä AHL:ään. Se oli vähän sellainen merkki, että ehkä tässä organisaatiossa ei sitten änäriin pääse, jos ekan AHL-kauden jälkeen ei riitä, Niku muistelee.

Nikun hyökkäyspään taidot olivat jo tuolloin huippuluokkaa. Puolustussuunnan pelaaminen ei kuitenkaan riittänyt Jetsin valmennukselle NHL-roolin vakiinnuttamiseksi.

– Tottakai se isoin tekijä varmasti oli se puolustuspään pelaaminen. Siitä uskon, että kaikki jäi loppupeleissä kiinni. He ei luottaneet siihen, että pystyn pelaamaan puolustuspäässä. Vuosien varrella se on kylläkin kehittynyt ja pystyn pelaamaan tarvittaessa alivoimaa ja kovaa, Niku näkee.

Niku pelasi viiden Pohjois-Amerikan kautensa aikana lopulta vain 67 NHL-ottelua Jetsin ja Montreal Canadiensin riveissä. AHL:ssä pelejä kertyi vyölle 150.

LUE MYÖS: