Edmonton Oilersin megatähti Leon Draisaitl joukkueineen on jäänyt karmaisevan alkukauden myötä pitkälle takamatkalle kamppailussa NHL:n läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

Piste-ennätyksiä viime vuosina takoneet Draisaitl ja Connor McDavid eivät ole onnistuneet tehojen puolesta aiempaan tapaan, eikä apuja ole juuri tullut muultakaan joukkueelta. Draisaitl myöntää käyvänsä läpi vaikeita aikoja.

– Emme ole aiemmin kokeneet vastaavaa, jossa molemmat meistä olisivat olleet tässä tilanteessa. Tilanne on vaikea, Draisaitl myöntää Sportnetille antamassaan haastattelussa.

Saksalaistähti nostaa pääsyyksi alkukauden vaisuuteen joukkueen takkuavan ylivoimapelaamisen. Ylivoiman onnistumisprosentti on pudonnut viime kauden 32,4:stä 22,8:aan.

– Ylivoimamme ei ole totisesti ollut standardiemme mukaista. Ylivoimapelaamisemme on ollut aiempaa haasteellisempaa, mikä on aiheuttanut jonkinlaisen (epäonnistumisten) jatkumon. Suoraan syötöstä -laukaukset eivät mene sisään, mikä on turhauttavaa, Draisaitl myöntää ja lisää ylivoiman epäonnistumisten vaikuttavan suoraan itseluottamukseen myös tasakentällisin.

Supertähti muistuttaa vastustajien pelaavan erityisen kovaa juuri häntä sekä McDavidiä vastaan. Tätä saksalainen ei kuitenkaan halua käyttää tekosyynä.

– Joukkueet pelaavat meitä vastaan todella kovaa ja merkkaavat meidät tarkasti. Silti, olemme olleet samassa tilanteessa viimeiset 4-5 vuotta. Kaikella kunnioituksella, kyse on enemmän meistä itsestämme kuin vastustajasta. Teemme kovasti töitä saadaksemme pelimme jälleen vapautuneemmaksi, Draisaitl sanailee.