Columbus Blue Jackets koki viime yönä kirvelevän 1-2 tappion Washington Capitalsille. Columbus vei laukaukset nimiinsä 35-27, joten voittokin olisi ollut otettavissa.

Ottelun ratkaisuhetkillä Columbuksen päävalmentaja Pascal Vincent teki kovan ratkaisun. Hän penkitti Columbuksen ykköstähti Johnny Gaudreaun lähes koko kolmanneksi eräksi.

Vincent kommentoi ratkaisuaan ottelun jälkeen medialle.

– Valmennan joukkuetta ja pelaajat, jotka ovat käynnissä, saavat pelata. Kaikki pitää ansaita, kun peli alkaa. Kyse ei ole pelaajan nimestä, vaan paidan logosta ja kenen me uskomme antavan meille parhaat mahdollisuudet voittoon, Vincent sanoi.

– Ja me tiedämme, että Johnny pystyy auttamaan meitä, kun hän luistelee ja on mukana pelissä, mutta tänään minusta tuntui, ettei hän ollut läsnä. Joten me peluutamme jätkiä, jotka pelaavat. Ei ole väliä kuka olet. Blue Jacketsilla on väliä, enkä pitänyt hänen pelistään.

Gaudreaun koko alkukausi on ollut vaikea. 11 ottelussa hyökkääjä on tehnyt vaatimattomat tehot 1+4=5.