Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Phil Kessel, 36, ei monien yllätykseksi saanut lainkaan NHL-sopimusta kauden alkuun mennessä.

NHL:n teräsmiesputken haltija on nyt antanut The Athleticille haastattelun, jossa konkarihyökkääjä ihmettelee tilannettaan. Takavuosien hyökkääjätähti vakuuttaa olevansa valmiina, jos mahdollisuus aukeaa.

– Kyllä, rakastaisin yhä pelaamista. Pysyn valmiina. Olen luistellut ja ensi viikolla saan mukaan luisteluvalmentajan.

– Olen hieman yllättynyt, ettei tarjouksia ole vieläkään tullut, mutta tilanne on mikä se on. Tiedän, että pystyn yhä pelaamaan ja olemaan avuksi joukkueelle. Niillä minuuteilla jotka pelasin viime kaudella, numeroni olivat melko hyviä, eikö? Pystyn yhä auttamaan joukkuetta, joka tarvitsee tulivoimaa maalinteko-osastolleen, Kessel vakuuttaa.

– Pystyn pelaamaan sekä ylemmissä että alemmissa ketjuissa, koska olen tehnyt samaa jo pidemmän aikaa. Olen valmis sopimukseen minkä tahansa NHL-seuran kanssa, kokenut hyökkääjä vinkkaa seurapomojen suuntaan.

Kessel pelasi viime kaudella 82 runkosarjapeliä tehoin 14+22=36.