Tomas Tatar päätyi New Jersey Devilsissä pelaamansa tehokauden jälkeen vapaille markkinoille, mikä yllätti monet NHL-seuraajat alkukesästä.

Kokenut slovakialainen solmi sittemmin vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. 32-vuotias konkari paljastaa nyt Devilsin kyllä tarjonneen tälle jatkosopimusta. Miehen oma ratkaisu vesitti kuitenkin tiettävästi Avalanchen sopimusta rahakkaamman jatkodiilin Devilsin kanssa.

– Vuoden sopimus New Jerseyltä oli pöydälläni, mutta kieltäydyin, koska halusin pidemmän diilin. Ymmärsin vasta myöhemmin vapaiden markkinoiden jatkuessa, ettei se ole mahdollista tänä vuonna. Sitten Jersey kiinnitti Tyler Toffolin ja se oli osaltani siinä, Tatar kertoo slovakialaisella Sport.sk-sivustolla.

Tataria kovaa nousua tekevän Devilsin riveissä kesken jäänyt prosessi harmittaa, vaikka mies pääsikin sittemmin toisen vakavasti otettavan Stanley Cup -voittajaehdokkaan palkkalistoille.

– Ihmiset kyselivät kaksi vuotta sitten, miksi ihmeessä valitsin Devilsin. Kehityimme valtavasti tuona aikana. Näin joukkueessa ison määrän potentiaalia ja uskoin pystyväni tuomaan siihen jotain erityistä. Lopulta arvioni osui oikeaan, Tatar muistelee kahta kauttaan Devilsissä.

Tatar iski viime kauden runkosarjassa 20 maalia ja 48 pistettä ollen joukkueensa kuudenneksi tehokkain pistemies. Alkavalla kaudella slovakkikonkari tuo oman erikoisosaamisensa Avalanchen viime kaudella kapeaksi osoittautuneeseen hyökkäykseen