Tampa Bay Lightningin kapteeni Steven Stamkosin nimi on noussut mukaan siirtohuhuihin kaksinkertaisen NHL-mestarin kritisoitua seuraansa jatkosopimusneuvottelujen viivästymisestä.

NHL:n kesän 2008 ykkösvaraus on 33 vuoden iässäkin edelleen käyttökelpoinen kärkiketjujen pistehai, joka tulisi saamaan ensi kesän vapailta markkinoilta jättitarjouksia sinne päätyessään. NHL-toimittaja Elliotte Friedman nostaa pöydälle kaksi seuraa, jotka olisivat taatusti isoin tarjouksin kanadalaistaiturin perässä vapailla markkinoilla.

Friedman paljastaa 32 Thoughts -podcastissa Toronto Maple Leafsin sekä Buffalo Sabresin olleen tosissaan Stamkosin kintereillä kesällä 2016, jolloin tähtihyökkääjä oli lähellä päätyä vapaille markkinoille. Tuolloin mies päätyi kuitenkin jatkamaan Lightningin riveissä vain hetki ennen UFA-markkinoiden avautumista.

Friedman nostaa esille myös yhden mustan hevosen – seuran, jossa Lightning-fanit eivät taatusti haluaisi kapteeniaan nähdä.

– Jos päästät tuon tason pelaajan vapaille markkinoille ja mikäli olet Florida Panthersin seurapomo, joka saa tämän kauden jälkeen käyttöönsä rutkasti palkkatilaa, voisit tarjota Stamkosille samoja taloudellisia ehtoja Tampan kanssa. Viimeksi kun tarkistin, seurat pelasivat samassa osavaltiossa, Friedman viittaa Floridan osavaltion kevyeen verotukseen.

Viime kaudella 34 maalia ja 84 tehopistettä iskenyt Stamkos kuittaa alkavasta NHL-kaudesta 8,5 miljoonan dollarin korvauksen.