Miro Heiskanen nousi viimeistään viime kaudella vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi tulevaisuudessa NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon voittajaksi.

Arvostettu kiekkoaviisi The Hockey News on nyt nostanut Dallas Starsin suomalaisen supertähden ensimmäistä kertaa jopa ykkösehdokkaakseen sen listatessa kärkiehdokkaita alkavan kauden Norris-pystin saajaksi. Heiskanen pesee listalla seuraavaksi sijoittuvat Cale Makarin, Rasmus Dahlinin ja Adam Foxin.

– Heiskanen aloittaa kuudennen kautensa NHL:ssä ja hän on Starsin menestyksen kärki sekä hyökkäys- että puolustusalueella. 24-vuotias suomalainen paransi syöttöpiste-ennätystään 31:stä 62:een ja tuplasi samalla piste-ennätyksensä 36:sta 73:een pisteeseen.

– Hän on kuin sulaa voita kiekollisena sekä ilman kiekkoa. Tämän pitäisi viimein olla se vuosi, jolloin hän saa tunnustusta kokonaisvaltaisesta erinomaisuudestaan, kiekkoraamattu perustelee.

Heiskanen aloittaa kolmannen kauden kahdeksanvuotisesta sopimuksestaan, joka takaa taiturille 8,45 miljoonan dollarin vuositienestit.