New Jersey Devilsin ykköstähti Jack Hughes jäi viime kauden runkosarjassa harmittavasti vain pisteen päähän 100 tehopinnan rajapyykistä.

Puuttuva piste jäi kummittelemaan 22-vuotiaan NHL:n vuoden 2019 ykkösvarauksen mieleen. Alkavalla kaudella jenkkisentteri aikookin pommittaa kolminumeroiset taululle.

– Olen kilpailullinen kaveri, joten tottakai olin vähän että ”voi hemmetti”. Olet niin lähellä ja unelmasi on kuitenkin olla tähti ja 100-pisteen mies. Uskon vielä olevani sitä. Kunhan pysyn samalla tiellä ja jatkan kovaa työntekoa, sata pistettä pitäisi mennä rikki. Minun täytyy pystyä siihen, Hughes lataa odotuksia itseään kohtaan 32 Thoughts -podcastissa.

Devils teki viime kaudella komean nousun NHL:n kellarikerroksesta pudotuspelijoukkueeksi. Hughes antaakin paljon puhuvan esimerkin joukkueen nykyisestä valmistautumisesta kauteen verrattuna aiempaan.

– Aiempina vuosina tulit harjoitusleirille miettien, että minkähän varausvuoron saamme tämän kauden jälkeen ja kukahan kaupataan toisaalle siirtotakarajalla. Jo viime syksynä lähestymistapamme oli kuitenkin se, että okei, on aika ottaa seuraava askel. Emme ole enää nuori joukkue, joka voi käyttää nuoruutta häviämisen tekosyynä.

– Tässä kohtaa voidaan ajatella, että ehkeivät Hughes, Hischier ja Bratt ole oikeita kavereita johtamaan joukkuetta, ellemme pysty voittamaan pelejä – välittämättä siitä, minkä ikäisiä olemme. Viime kausi oli hullu, koska yhtäkkiä puhkesimmekin loistoon, vaikkei kukaan odottanut meiltä mitään, Hughes muistelee.

Devils oli pelannut ennen viime kevättä pudotuspeleissä viimeksi vuonna 2018. Nykyrungon tulevaisuus vaikuttaakin lupaavalta.