Washington Capitals otti kesällä tietoisen riskin ja pestasi Carolina Hurricanesista vapautuneen takavuosien pistelinko Max Paciorettyn hyökkäykseensä kahden miljoonan dollarin cap hitillä varustetulla sopimuksella.

Akillesjännevammoista kahden kauden ajan kärsinyt Pacioretty pelasi toissa kaudella 39 ottelua Vegas Golden Knightsin riveissä. Viime kausi sen sijaan päättyi jo viiden ottelun jälkeen uuteen akillesleikkaukseen.

Capitalsin tuore päävalmentaja Spencer Carbery paljastaa Paciorettyn paluun kaukaloihin venyvän tälläkin kertaa pitkälle. Hyökkääjän tuorein akillesjänneleikkaus suoritettiin tammikuussa.

– Hän paluulleen ei ole tarkkaa aikataulua. Pelaaminen runkosarjan alussa on kuitenkin epätodennäköistä. Palaa hän sitten marras- tai joulukuussa, Max tulee olemaan mahtava ase hyökkäyksellemme. Hän on top 6 -hyökkääjä, joka tuo apua ylivoimapeliin ja joka on todistanut toistamiseen osaavansa tehdä maaleja, päävalmentaja kommentoi NHL:n kotisivuilla.

Pacioretty on rikkonut 30 maalin rajapyykin viidesti NHL-urallaan. Miehen Capitals-sopimus sisältää peruspalkan lisäksi tuhdit bonukset. Kymmenestä pelatusta ottelusta tilille kilahtaisi miljoona dollaria, 15 pelistä 500 000 dollaria ja 20 pelistä 500 000 dollaria lisää. Näin ollen maalitykki kuittaisi edes auttavasti terveenä pysyessään kaudesta neljä miljoonaa taalaa.