New York Rangersissä viime kauden lopun kiekkoillut konkarihyökkääjä Vladimir Tarasenko on yhä ilman NHL-sopimusta.

The Hockey Newsin Lyle Richardson arvioi, ettei pitkää jättisopimusta hamuava 31-vuotias maalitykki tule saamaan lähimainkaan sellaista sopimusta, jota miehen leiri haki vielä vapaiden pelaajien markkinoiden käynnistyessä heinäkuun alussa.

– Tarasenko sai eri lähteiden mukaan useita 5,5-6 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältäneitä sopimustarjouksia. Ainakin Carolina Hurricanes, Nashville Predators, Ottawa Senators ja San Jose Sharks tarjosivat sopimusta. Nyt pelaajan leirin uskotaan ottaneen uudelleen yhteyttä näihin seuroihin käynnistääkseen neuvottelut uudestaan, Richardson väittää.

– Tarasenkon ongelmana on nyt se, että vain yhdeksällä NHL-seuralla on palkkakatossaan yli 5,5 miljoonaa dollaria vapaata tilaa. Tilanne saattaa tarkoittaa sitä, ettei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kun solmia yksivuotinen sopimus pienemmällä vuosipalkalla kuin ne tarjoukset, jotka hän aiemmin hylkäsi, toimittaja maalailee.

Lyhyellä sopimuksella saattaisi olla myös hopeareunuksensa.

– Huippukausi tähän saumaan nostaisi hänen osakkeitaan ja takaisi ensi kesänä nykyistä huomattavasti paremman markkina-arvon, Richardson muistuttaa.