NHL:n viime vuosien kohutuimpiin tulevaisuuden lupauksiin lukeutuva venäläistaituri Matvei Mitshkov oli ennakkoon yksi tämän kesän NHL-varaustilaisuuden mystisimmistä nimistä.

Äärimmäisen taitava nuorukainen varattiin lopulta Philadelpia Flyersin toimesta 1. kierroksen 7. vuorolla. Pelaajan kaukalon ulkopuolinen käytös on kuitenkin nostanut ilmoille valtavia kysymysmerkkejä. NHL-toimittaja Ryan Whitneyn mukaan Mitskovin kanssa Pietarin SKA:ssa pelannut pelaaja lataa varsin karua tekstiä supertalentin käyttäytymisestä muita kohtaan.

– Hän ei kuuntele lainkaan, mitä kokeneemmat pelaajat hänellä sanovat. Hän ei kuuntele valmentajia vaan nauraa heille päin naamaa. Hän tekee juuri niin kuin häntä itseään huvittaa, ex-pelikaveri väittää Whitneyn mukaan.

– Kaveri jonka kanssa hän pelasi viime kaudella sanoi, että niin paljon kun hän yrittääkin antaa pojalle mahdollisuuksia, tuo jätkä on kasa paskaa, Whitney jatkaa.

Mitshkovin kerrotaan myös kieltäytyneen useiden seurojen haastattelupyynnöistä NHL:n varaustilaisuuden alla. Vasta seitsemäntenä varannut Flyers uskalsi lopulta ottaa riskin kohupelaajan osalta.