Sebastian Ahon viisivuotinen sopimus Carolina Hurricanesin kanssa umpeutuu vuoden päästä, joten osapuolet voivat pian neuvotella jatkosopimuksesta.

The Athleticin Pierre LeBrun arvioi suomalaistähden saavan korotuksen nykyiseen 8,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa. LeBrun nostaa verrokiksi toisen tähtisentterin.

– Uskon Ahon haluavan jäädä seuraan, eikä Hurricanes epäröi tarjota kahdeksan vuoden maksimisopimusta. Sopimuksen summista on liian aikaista puhua, mutta (Ahon agentti) Gerry Johansson neuvotteli Brayden Pointille kaksi vuotta sitten kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin sopimuksen, jonka vuosipalkka on 9,5 miljoonaa.

– Hurricanes haluaisi varmasti saada Ahon nimen sopimuspaperiin tuota halvemmalla, mutta Johansson vetoaa taatusti siihen, että Pointin sopimus solmittiin jo kaksi vuotta sitten, LeBrun pyörittelee vedoten NHL:n nousseeseen palkkakattoon.

Pian 26 vuotta täyttävän Ahon uran pistekeskiarvo 82 pelattua ottelua kohti on 74. Pointin, 27, vastaava lukema on 76. Lieneekin varsin realistista arvioida Ahon vuosipalkan sijoittuvan Pointin lukemiin.