Pittsburgh Penguinsissa puhaltaa muutosten tuulet, kun seura nimesi perjantaina Kyle Dubasin, 37, jääkiekkopuolen johtajaksi ja väliaikaiseksi GM:ksi.

Dubas varmisti ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan, että Penguinsin menestysvuosien avainmiehet eivät ole lähdössä minnekään joukkueesta.

– Näen asian niin, että jos jotkut haluavat lyödä vetoa Mike Sullivania, Sidney Crosbya, Jevgeni Malkinia, Kris Letangia tai muita vastaan, niin lyökää vaan. Itse aion panostaa heihin ja jatkaa työskentelyä heidän kanssaan, Dubas linjasi selkeästi The Athletic -sivuston mukaan.

Vastaavaa luottamuslausetta ei kuitenkaan annettu kaikille Penguinsin jäsenille. Erityisesti Penguinsin alempiin ketjuihin voidaan odottaa merkittäviä muutoksia.

Dubasin urakka käynnistyy todennäköisesti edellisen GM:n Ron Hextallin sotkuja siivoillessa. Kevään siirtorajalla Penguinsiin kaupatun suomalaishyökkääjän Mikael Granlundin viiden miljoonan dollarin palkalla varustettu ja vuoteen 2025 ulottuva sopimus on ilmiselvä rasite seuran palkkakattoon.

– Penguins saisi lisää budjettia kesän hankintoihin, jos Granlundin sopimus ostetaan ulos. Jason Zuckerin sopimus päättyy tähän kauteen, mutta hän voisi mahdollisesti jatkaa joukkueessa ensi kaudella. Dubas väläytteli (lehdistötilaisuudessa) mahdollisuutta käyttää budjettia merkittävään pelaajaan, joka voisi tässä tapauksessa juuri olla Zucker, The Athletic -sivuston toimittaja Sean Gentille kirjoittaa.

Dubas onnistui Toronto Maple Leafsissä saamaan alempien ketjujen miehistä – kuten Zach Hymanista tai Michael Buntingista – paljon irti, joten Pengunsin odotetaan etsivän vastaavanlaisia pelaajatyyppejä.

– Ehkä Evan Rodrigues haluaa palata Penguinsiin? Erik Haula olisi peliä edistävä pelaaja, jolla on nopeutta sekä ajoittaisia vaikeuksia maalinteossa. Haula vaikuttaisi loogiselta hankinnalta. Alex Kerfoot pelasi Dubasin Torontossa ja hän voisi hyvinkin puolustuspelaamisellaan sopia Penguinsin muottiin. Sama pätee Pierre Engvallin kohdalla, Gentille spekuloi.

32-vuotias Haula pelasi päättyneellä kaudella New Jersey Devilsin riveissä runkosarjassa 80 ottelua tehopistein 14+27=41. Pudotuspeleissä porilainen kirjasi 12 ottelussa pisteet 4+2=6.