Läntisen konferenssin finaalisarja käynnistyi Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Vegas Golden Knights nappasi ensimmäisen kiinnityksensä Stanley Cup -finaaleihin kukistamalla Dallas Starsin ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 4-3.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Starsin suomalaistähti Roope Hintz, joka mätti tehopisteet 1+2 ollen näin mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Hän syötti Jason Robertsonin ja Jamie Bennin maalit ja iski välissä myös itse maalin.

Tehoiltansa myötä Hintzillä on nyt pudotuspeleissä kasassa 14 ottelun jälkeen komeat tehopisteet 10+12=22. Hän nousi samalla pudotuspelien pistepörssin piikkipaikalle. Hintz ohitti Connor McDavidin (8+12=20), jonka kausi päättyi edellisellä kierroksella.

Voittoon saakka Hintzin tehoilta ei Starsia lennättänyt, vaan Vegas kuittasi avauskamppailusta pidemmän korren, kun Brett Howden ratkaisi pelin jatkoajan alkumetreillä. Joukkueen muista osumista vastasivat kahdesti osunut William Karlsson sekä yhden maalin viimeistellyt Teddy Blueger.

Näet Hintzin maalin alta tai täältä.

Dallas Stars

@DallasStars
EVERYONE NOW: ROOPE!

@BudLight | #BudLightCelly | #TexasHockey