Arizona Coyotesin Tempen kaupunkiin suunnittelema areenahanke kaatui tylysti keskiviikkona, kun tempeläiset äänestivät hanketta vastaan 56 prosentin äänienemmistöllä.

Coyotes pelasi päättyneellä NHL-kaudella kotiottelunsa yliopistokiekkoon suunnitellulla 5000 katsojaa vetävällä Mullett Arenalla.

NHL:n varakomissaari Bill Daly varmisti keskiviikkona ESPN:n haastattelussa, että Coyotes pelaa ainakin vielä kauden 2023-24 vuokralla Mullett Arenalla.

Coyotesin omistaja Alex Meruelo on vakuuttanut alusti asti, että ”kojootit” pysyvät Arizonan osavaltiossa hänen ollessa johdossa.

– Meidän tavoitteenamme on pysyä Arizonassa, Meruelo kommentoi lyhyesti Fox Sportsin toimittajalle Andy Stricklandille.

Muutto edessä kauden 2023-24 jälkeen?

The Fourth Period -sivuston päätoimittaja David Pagnotta raportoi keskiviikkoiltana Dalyn ja Meruelon kommenttien jälkeen Twitterissä, että NHL:n johtoporras on komissaari Gary Bettmanin johdolla hyväksynyt jo tosiasian, että Coyotes saattaa joutua etsimään uutta kotikaupunkia ensi kauden jälkeen.

Huhuissa Coyotesin seuraavaksi osoitteeksi on nostettu Salt Lake City, Houston ja Pohjois-Georgia. Stricklandin sisäpiiritietojen mukaan Coyotesin jääkiekkopuolen johtohenkilöt ovat Salt Lake Cityn kannalla.

Andy Strickland

@andystrickland
Arizona Coyotes owner Alex Meruelo “Our plan is to stay in Arizona” #Yotes