Uutta NHL-mitat täyttävää, 16 000 katsojan areenaa Tempen kaupunkiin suunnitellut Arizona Coyotes on saanut kansanäänestyksessä märän rätin kasvoilleen tempeläisten äänestettyä areenahankkeen nurin 56 prosentin äänienemmistöllä.

Coyotes pelaa parhaillaan NHL:n naurunaiheeksi haukutulla, vain 5000 katsojaa vetävällä väliaikaisella yliopistoareenalla, jonka oli tarkoitus tehdä tilaa uudelle pyhätölle muutaman vuoden päästä. Nyt syntynyt äänestystulos langettaa kuitenkin pitkän varjon koko seuran jatkolle Arizonassa.

– NHL on valtavan pettynyt Coyotesin areenaprojektiin liittyvän kansanäänestyksen tuloksiin. Aiomme tutkia yhdessä Coyotesin kanssa, mitä vaihtoehtoja jatkossa on jäljellä, NHL:n komissaari ja Coyotesia vuosikaudet lempilapsenaan pitänyt Gary Bettman kommentoi NHL:n tiedotteessa.

Coyotesin muuttoa pois taloudellisesti kannattamattomasta Arizonasta on vaadittu NHL-fanien keskuudessa jo pitkään. Varsinkin fanaattiset kanadalaisfanit haluaisivat siirtää organisaation rajan pohjoispuolelle. Ainakin Quebec City on tavoitellut jo pitkään omaa NHL-joukkuetta vajaat 30 vuotta sitten kaupungista pois muuttaneen Nordiquesin tilalle.