Dallas Stars päätti kevään sensaatiojoukkue Seattle Krakenin kauden ja eteni NHL:n läntisen konferenssin finaaleihin 2-1-voitolla joukkueiden seiskapelissä tiistain vastaisena yönä.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän lopulle asti. Lopulta Roope Hintz iski kevään yhdeksännen pudotuspelimaalinsa 36. peliminuutilla vieden kotijoukkueen johtoon. Wyatt Johnston naulasi Starsin 2-0-osuman reilut seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Oliver Björkstrandin kavennus 18 sekuntia ennen loppua oli enää kosmetiikkaa Starsin marssiessa jatkoon voitoin 4-3. Se kohtaa lännen finaaleissa Vegas Golden Knightsin. Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa viimeksi koronakaudella 2019-20, jolloin Stars oli vahvempi ja eteni Stanley Cupin finaaleihin. Starsin toistaiseksi ainoa Stanley Cupin voitto tuli keväällä 1999.

Ottelun suomalainen erikoisuus koettiin kolmannessä erässä, kun Starsin dj muisti joukkueen suomalaispelaajia ja huudatti ämyreistä Käärijän Cha cha cha -viisuhittiä samalla, kun jumbotronilla näytettiin viisusuosikin lapsuuden ystävä Esa Lindelliä.

Starsin kokoonpanon suomalaisista Jani Hakanpää ei pelannut seiskapelissä. Krakenin Eeli Tolvaselle tappio tiesi puolestaan kauden päättymistä, mikä vapauttaa miehen ainakin teoriassa Leijonien MM-joukkueen käyttöön.

Dallas Stars

@DallasStars
GO OUT OF YOUR MINDS, DALLAS!

@BudLight | #BudLightCelly | #TexasHockey