Vegas Golden Knightsin organisaatioon täksi kaudeksi siirtynyt Leijonien kultasankari Sakari Manninen pelaa Euroopan kaukaloihin.

Sveitsiläisen Watson-lehden toimittaja Klaus Zaugg raportoi, että Manninen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin NL-sarjaan Genève-Servette HC:n joukkueeseen.

Zauggin mukaan Mannisesta kaavaillaan korvaajaa Servetten tällä viikolla jättäneelle ruotsalaishyökkääjälle Linus Omarkille, joka paukutti runkosarjan 52 ottelussa huimat 56 tehopistettä. 31-vuotiaalta oululaiselta odotetaan Omarkin kaltaista hyökkäyspanosta ensi sesongilla.

Servette lukeutuu Sveitsin NL-sarjan varakkaimpiin seuroihin. Joukkueessa nähtiin tällä kaudella kolme NHL:ssä pelannut suomalaista: Teemu Hartikainen, Valtteri Filppula ja Sami Vatanen. Hartikaisen ja Vatasen sopimus kattaa myös ensi kauden.

Manninen kulunut kausi oli ensimmäinen Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Taitava hyökkääjä joutui kuitenkin jo heti alussa Vegas Golden Knightsin AHL-joukkueeseen, eikä NHL:stä kuulunut koskaan kutsua ylös. MM-kultaa ja olympiakultaa voittanut hyökkääjä summasi Henderson Silver Knightsin riveissä 53 runkosarjaottelussa 40 tehopistettä.