Ismo Lehkonen paljastaa tuoreessa Kalju Corner -podcastin jaksossa lopullisen syyn poikansa Artturi Lehkosen jäämiselle pois Leijonien MM-kisajoukkueesta.

Colorado Avalanchen paidassa piste-ennätyksensä (64 ottelua, 21+30=51) NHL:ssä takonut Lehkonen, 27, kärsi ensin sormivammasta, joka ei olisi vielä yksin estänyt miehen MM-matkaa. Sen sijaan Seattle Krakenia vastaan pudotuspeleissä tullut jalkavamma pakotti 27-vuotiaan työmyyrän sivuun kotikisoista.

– Oman pojan puolesta harmittaa, että se sai sen tällin kolmannessa pelissä (Seattle Krakenia vastaan), että joutuu vähän niin sanotusti linkuttaa. Se olisi varmaan pystynyt tulemaan (MM-kisoihin) vielä sen sormivamman kanssa, mutta kun toinen jalka linkuttaa niin on parempi jättää väliin, eikä lähteä puudutuspiikkien kanssa sinne suhisemaan.

– Sieltä löytyy kyllä ihan päteviä jätkiä siihen paikkaan hoitamaan homman paremmin kun Artturi yksijalkaisena, isä-Lehkonen muistuttaa.

Kuuntele Lehkosen kommentit MM-kisoista ja NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen tapahtumista täältä.