Joonas Korpisalon NHL-sopimus on katkolla tänä kesänä, mikä antaa suomalaiselle mahdollisuuden testauttaa ensimmäistä kertaa urallaan arvonsa vapailla markkinoilla.

Los Angeles Kingsin paidassa pelattu vahva loppukausi tarkoittaa sitä, että Korpisalo tulee varmuudella saamaan huomattavan korotuksen tämän kauden 1,3 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa. Kings on luonnollisesti kiinnostunut pitämään 29-vuotiaan Korpisalon riveissään, mutta osapuolten mukaan jatkosopimusneuvottelut ovat ainakin toistaiseksi olleet pintapuolisia.

Ottawa Sun NHL-sisäpiiritoimittaja Bruce Garriochin mukaan ainakin Ottawa Senators olisi kiinnostunut suomalaisen palveluksista siinä tapauksessa, etteivät neuvottelut Kingsin kanssa etene maaliin saakka. Garriochin mukaan Senators tavoitteli Korpisaloa jo NHL:n siirtotakarajalla.

– Senators potki renkaita Korpisalon kohdalla jo siirtotakarajalla. Lopulta he eivät edenneet pidemmälle, koska Cam Talbot oli terveenä ja seura ajatteli pärjätä loppukauden hänellä ja Mads Sogaardilla, Garrioch paljastaa.

Talbotin sopimus päättyi tähän kauteen, eikä Senators tiettävästi aio tarjota jatkoa 35-vuotiaalle konkarivahdille. Korpisalolle Senators-pesti tietäisikin lähtökohtaisesti selvää ykkösvahdin paikkaa.