Kiekkojännärit hieraisivat silmiään joulukuun lopulla vuonna 2021, kun Winnipeg Jetsiä kaudesta 2013-14 asti valmentanut Paul Maurice jätti yllättäen tehtävänsä joukkueen peräsimessä.

Täksi kaudeksi Florida Panthersin päävalmentajaksi siirtynyt 54-vuotias Maurice paljastaa nyt NHL:n kotisivuille todellisen syyn lähtönsä taustalta.

– Tämä saattaa olla liian yksinkertaistettu vastaus, mutta se on totta. Olin menettänyt rakkauteni peliä kohtaan ja se vaikutti minuun. Sitten löysin sen uudelleen, Maurice viittaa uuteen pestiinsä Panthersissa.

– Tämä on ollut haastava vuosi kaiken läpikäymämme vuoksi. Samaan aikaan se on kuitenkin ollut hauskaa.

Maurice kertoo Panthersin tarjouksen tulleen täysin puskista.

– Hauskaa, kuinka elämä heittelee. Oli kesäkuun alku ja kaikki oli täydellisesti. En ikävöinyt valmentamista. Kaksi seuraa oli yhteydessä minuun siitä alkaen, kun lähdin Jetsistä. En ollut kiinnostunut, koska en nähnyt oikeanlaista vaihtoehtoa. Sitten Panthersin GM Bill Zito soitti.

Maurice myöntää palaneensa loppuun Jetsin peräsimessä. Organisaatio on ollut jo vuosikaudet tapetilla väitetyn huonon pukukoppi-ilmapiirinsä vuoksi. Seurajohdon uskotaankin harkitsevan tänä kesänä useiden ydinpelaajiensa, kuten Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen kauppaamista toisaalle.