NHL:n menestyneimpiin päävalmentajiin lukeutuva Joel Quenneville on ollut viimeiset pari kautta sivussa valmennushommista miehen saatua potkut Florida Panthersista aiemman, Chicago Blackhawksin aikaisen rasismikohun myötä.

Nyt 64-vuotiaalle valmentajavelholle saattaa kuitenkin olla löytymässä mielenkiintoinen ottaja taalakaukaloista. Sisäpiiritoimittaja Darren Dreger nostaa ”Coach Q:n” ykkösvaihtoehdoksi New York Rangersin ensi kauden päävalmentajaksi.

– Joel Quenneville ei ole vielä virallisesti saanut lupaa palata NHL:ään. Muodollinen haastattelupyyntö (Rangersiltä) edistäisi kuitenkin päättäjien hyväksynnän saamista. Useita valmentajapaikkoja on avoinna ja spekulaatioita käydään varsinkin Rangersin ympärillä, joten Quennevillen paluu penkin taakse on hyvinkin mahdollista, Dreger näkee.

Isoja satsauksia tähän kauteen tehneen Rangersin pudotuspelit saivat karun päätöksen New Jersey Devilsiä vastaan Lindy Ruffin voitettua taktisella puolella Rangersin päävalmentaja Gerard Gallantin pystyyn. ”Pelaajien valmentajana” ja hyvänä tsempparina tunnetun Gallantin heikko osa-alue – köyhä taktinen osaaminen – tuli karusti esille Devilsiä vastaan.

Quenneville sen sijaan tietää miten NHL:ssä voitetaan. Olisiko ”Q” nyt suorittanut rangaistuksensa ja valmis palaamaan vielä kerran mukaan show’hun?