Los Angeles Kingsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo on saanut vahvan startin pudotuspelikeväälleen.

28-vuotias Korpisalo on pelannut pudotuspelien avauskierroksella joukkueensa molemmat ottelut tähän mennessä. Hänen torjuntaprosenttinsa noissa otteluissa on 92,1%. Otteluvoitot Kingsin ja Edmonton Oilersin välillä ovat nyt tasan 1-1.

– Olen yrittänyt pelata samaan tapaan kuin koko kauden. Joukkue ja pelaajat täällä ovat todella hyviä auttaessaan minua tottumaan pelitapaan. Tiedän, miten he pelaavat edessäni ja voin luottaa heihin, ja se puoli alkoi toimia heti, Korpisalo sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Korpisalo siirtyi kesken kauden Columbus Blue Jacketsista Kingsin riveihin. Hän ehti pelaamaan uudessa joukkueessaan 11 runkosarjaottelua (92,1%).

– Hän on tuonut meille sen, mitä tarvitsimme. Hän vaatii paljon joukkuetovereiltaan edessään, mutta kun tuli tärkeä paikka ja piti tehdä iso torjunta, hän myös teki sen. Olemme onnekkaita, että hän on riveissämme, Kingsin päävalmentaja Todd McLellan sanoi Korpisalon torjuttua 37 kertaa sarjan ensimmäisessä ottelussa, jonka Kings voitti jatkoerässä.

Ottelusarja jatkuu seuraavaksi Los Angelesissa, jossa pelataan kaksi seuraavaa ottelua. Osa kolme on luvassa Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä.