Pudotuspelien erikoismies Artturi Lehkonen otti Colorado Avalanchen reppuselkäänsä tärkeimmällä mahdollisella hetkellä hallitsevan mestarin kohdattua Seattle Krakenin toistamiseen lännen pudotuspelien avauskierroksella.

Ensimmäisessä pelissään 1-3-shokkitappion Krakenille kokenut Avalanche oli jälleen sillassa avauserän jälkeen Seattlen karattua 0-2-johtoon. Lehkonen aloittikin joukkueensa kirin toisen erän seitsemännellä minuutilla ohjaamalla Cale Makarin siniviivavedon upeasti vieraiden maaliin. Valeri Nitshuskin tasoitti pelin vain vajaata minuuttia myöhemmin 2-2:een.

Kolmannessa erässä viimeisessä 13 pudotuspeliottelussaan 11 pistettä tehtaillut Lehkonen nousi jälleen valokeilaan silloin kun sitä eniten tarvittiin. Lehkonen sivalsi kiekon maalille ja maalivahti Philipp Grubauer sylki suomalaisen vedon suoraan Devon Toewsin lapaan, jolla oli aikaa sijoittaa kiekko maaliin ja viedä Avalanche ottelussa 3-2-johtoon.

– Hän todella käänsi ottelun momentumin, Avalanchen Twitter-sivuilla hehkutettiin Lehkosen suoritusta.

Lehkosen tavoin reilut 19 minuuttia ottelussa pelannut Mikko Rantanen jäi ilman tehopisteitä. Vierasjoukkue Krakenin Eeli Tolvanen syötti yhden joukkueensa maaleista.

Ottelusarja siirtyy Seattleen voittojen ollessa tasan 1-1.

Lehkosen avausmaali ja Avalanchen ratkaisuosuma katsottavissa alta.

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
GET LOUD AVS FAITHFUL!

#GoAvsGo

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
KEEP THE MOMENTUM UP!

#BudLightCelly | #GoAvsGo