Hallitsevan NHL-mestari Colorado Avalanchen pudotuspeliurakka alkoi 1-3-shokkitappiolla Seattle Krakenia vastaan.

Viime keväänä voitosta voittoon pudotuspeleissä edennyt Avalanche sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun neljännellä minuutilla, kun Eeli Tolvanen rankaisi kotijoukkueen armottomasta puolustuspään virheestä, iski Krakenin seurahistorian ensimmäisen pudotuspeliosuman ja vei vieraat johtoon. Coloradon suomalaistähti Mikko Rantanen tasoitti pelin 12.35 minuutin kohdalla. Siihen kotijoukkueen ilonhetket sitten jäivätkin.

Alexander Wennberg siirsi vieraat uudelleen johtoon toisen erän toisella minuutilla ja Morgan Geekie kaunisteli lukemia kolmannen erän alussa.

Tästä Avalanche ei enää noussut, eikä loppukiriin auttanut Artturi Lehkosen neljä minuuttia ennen loppua ottama jäähy. Ottelusarja jatkuu perjantain vastaisena yönä Coloradossa pelattavalla toisella ottelulla.

Voit katsoa ottelun suomalaisosumat alta.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Eeli Tolvanen kuritti Coloradoa heti Avs-alakerran karmivasta virheestä! 🚨

#NHLfi

Colorado Avalanche

@Avalanche
Mikko Rantanen chips in his first of the playoffs 🚨

#GoAvsGo