Ruotsi lähtee toukokuun 12. päivä Suomessa ja Latviassa käynnistyviin MM-kisoihin NHL-tähtiä vilisevällä joukkueella. Ruotsi on sijoitettu Tampereella pelaavaan A-lohkoon, jossa myös Leijonat on.

Aftonbladet uutisoi tiistaina, että Washington Capitalsin puolustaja Rasmus Sandin lähtee Ruotsin maajoukkueen avuksi MM-kisoihin.

Sandinilla on takana erikoinen kausi NHL:ssä, sillä hänet kaupattiin yllättäen siirtorajalla Toronto Maple Leafsistä Washingtoniin. 23-vuotias uppsalalainen nostettiin Capitalsissa heti ykköspuolustajan rooliin, kun joukkueen tähtipuolustaja John Carlson oli sivussa loukkaantumisen takia. Taitava ja hyvin liikkuva puolustaja summasi pääkaupungin joukkueessa 19 ottelussa komeat tehopisteet 3+12=15. Maple Leafsin riveissä Sandin kirjasi tällä kaudella 52 ottelussa tehot 4+16=20.

Sandin pääsee todennäköisesti pyörittämään MM-kisoissa Ruotsin 2. ylivoimakoostumusta. Ruotsin puolustuksen ykkösmies turnauksessa on Buffalo Sabresin supertähti Rasmus Dahlin.

Myös Ruotsin hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa NHL-tähtien Elias Petterssonin ja Lucas Raymondin osallistumisen myötä. Tre Kronorissa on tuskin nähty Petterssonia kovatasoisempaa hyökkääjää sitten Peter Forsbergin.