Colorado Avalanchen koko kauden sivussa peleistä olleen kapteeni Gabriel Landeskogin kausi on ohi.

Seura tiedotti perjantain vastaisena yönä, että ruotsalaishyökkääjä ei kuntoudu polvivammastaan kevään pudotuspeleihin.

Landeskogin koko kauden peruuntuminen on yllätys myös seurajohdolle. Avalanche ei tehnyt NHL:n siirtotakarajalla lisähankintoja hyökkäykseensä, koska se oletti vielä tuolloin 30-vuotiaan kapteeninsa paluun olevan enää ajan kysymys. Nyt tuo päätös saattaa maksaa joukkueelle kalliin hinnan.

Landeskog oli viime kaudella yksi joukkueensa mestaruuden takuumiehiä. ”Köyhän miehen Peter Forsbergiksikin” kutsuttu laituri nakutti 51 runkosarjapelissä tehot 30+29=59. Pudotuspeleissä mies mätti 20 peliin tehot 11+11=22.

Landeskogin kahdeksanvuotista, seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkan takaavaa sopimusta on jäljellä tämän kauden jälkeen vielä kuuden sesongin verran.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Colorado Avalanche captain Gabriel Landeskog will not play in the 2023 Stanley Cup Playoffs due to a knee injury, the organization announced this afternoon. The 30-year-old forward has missed the entire 2022-23 regular season.