Ottawa Senatorsin yhdysvaltalainen puolustajalahjakkuus Jake Sanderson ei osallistu toukokuussa Suomessa ja Latviassa käynnistyviin MM-kisoihin.

Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch vahvistaa Twitterissä, että Sanderson kieltäytyi kohteliaasti Yhdysvaltojen MM-kutsusta.

NHL:n kirkkaimpiin puolustajalupauksiin lukeutuva Sanderson perusteli ratkaisuaan siten, että hän haluaa keskittyä nyt terveenä ollessaan kesäharjoitteluun ja ensi kauteen valmistautumiseen.

20-vuotiaalla Sandersonilla on menossa loistava tulokaskausi NHL:ssä. Sulavasti liikkuva puolustaja on summannut 76 runkosarjaottelussa tehopisteet 4+27=31. Sanderson on Senatorsin vuoden 2020 ensimmäisen kierroksen 5. varaus.

Yhdysvallat on merkitty MM-kisoissa samaan A-lohkoon Suomen maajoukkueen kanssa. Jenkit kohtaa Suomen MM-kisojen avausottelussa Tampereella 12. toukokuuta.

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
Jake Sanderson was invited by Team USA to suit up at the IIHF world championship. He politely declined. Wants to have a proper summer of training after spending last summer rehabbing from an injury. #Sens