Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on enää kahden pisteen päässä seuransa kaikkien aikojen parhaan pistemiehen paikasta.

611 (237+374) pistettä urallaan takonut ”Sasha” tarvitsee enää kaksi pistettä ohittaakseen ykköspaikkaa pitävän, kesällä Calgary Flamesiin kaupatun Jonathan Huberdeaun.

– Toivottavasti se tapahtuu pian. Se on hieno saavutus, ja se tapahtuu syystä, sillä hän on aina paras pelaaja jäällä. Hän on tämän seuran kasvot ja paras pelaaja. Hän näyttää muille esimerkkiä ja asettaa standardin tekemisen tasolle.,Panthers-puolustaja Radko Gudas kehaisee NHL:n kotisivuilla.

Barkov johtaa jo Panthersin historiatilastoja tehdyissä maaleissa. 21 ottelua erottaa suomalaiskipparin eniten runkosarjapelejä Panthers-paidassa pelanneena pelaajana.

Seuraan täksi kaudeksi pestattu päävalmentaja Paul Maurice kertoo jopa fanittavansa kapteeniaan, joka on osoittautunut vielä paremmaksi, mitä konkariluotsi tiesikään ennen tuloaan seuraan.

– Kuulin jo etukäteen, että hän on paljon parempi kuin tajuankaan – ja se oli totta. Välillä harjoituksissa fanitan pelaajia, ja Barkovin kohdalla niin tapahtuu usein. Hänen kykynsä liikkua kiekon kanssa on uskomatonta. En ole koskaan nähnyt noin ison miehen liikkuvan niin hyvin, Maurice ihailee.