NHL:n toimitusjohtajat ovat käyneet maanantaina keskustelua sarjan tilasta ja mahdollisista muutoksista. Ongelmakohtina nähdään muun muassa väärin tuomitut tai tuomitsematta jääneet jäähyt korkeasta mailasta ja pelin viivyttämisestä.

Kyseisiin tilanteisiin toivotaan enemmän videotarkastuksia, etenkin kun naamaan osunut maila on ollut mahdollisesti oma tai joukkuekaverin. Vaihtoehtoina väärien tuomioiden kitkemiseen nostettiin valmentajan haaste ja tarvittaessa tilanteeseen puuttuva Toronton videokeskus.

Keskustelua aiheuttivat myös muun muassa Tyler Seguinin ja Evander Kanen pitkäaikaisiin loukkaantumisiin johtaneet luistinviillot. Ratkaisuksi harkitaan pakollista viilloilta suojaavia vaatteita ranteiden ja jalkojen alueelle.

Ongelmana nähtiin myös puhtaiden taklausten jälkeiset tappelut. Kokouksessa nostettiin esiin tilasto, jonka mukaan 89 prosenttia tappeluun johtaneista taklauksista ovat olleet puhtaita ja noin 24 prosenttia puhtaiden taklausten jälkeisistä tappeluista on johtanut jäähyyn tappelun aloittamisesta.