Hudson Fasching mahtui viime kaudella Arizona Coyotesin NHL-kokoonpanoon varsin satunnaisesti. Tällä kaudella 27-vuotias hyökkääjä on noussut täysin puskista New York Islandersin runkohyökkääjäksi.

Puolustuspään erikoismies Fasching on kunnostautunut viime aikoina myös hyökkäyspäässä. Yhdeksään viime otteluun tehopisteet näyttävät lukemia 2+4=6 tehotilaston ollessa kyseisellä otannalla seitsemän pykälää plussan puolella.

— Hän käyttää vartaloaan ja osaa luistella, Islandersin päävalmentaja Lane Lambert kehaisee. Vartalon käyttämisellä tarkoitan kiekon suojaamista. Hän löytää tavan tuottaa vipuvoimaa, joka muuttuu voimaksi kiekon kanssa. Ei ole kysymystäkään, etteikö hän pelaisi hyvin ja hänen täytyy jatkaa samaan malliin.

Faschingin kauden 35 NHL-ottelua muodostavat lähes tarkalleen puolet hänen tähänastisesta urastaan kirkkaissa valoissa. Kahden suunnan sopimuksella koko uransa kiekkoillut työmyyrä saanee viimeistään kesällä palkankorotuksen 750 tuhannen dollarin sopimukseensa nähden.