San Jose Sharksin ruotsalainen tähtipuolustaja Erik Karlsson jatkaa vakuuttavaa menoaan kuluvalla NHL-kaudella. Sharksin varakapteeni on mättänyt 67 pelaamaansa otteluun jo tehopisteet 20+64=84. Hän on koko NHL:n pistepörssissä sijalla seitsemän.

Sharksin edellisessä ottelussa Karlsson saalisti yhden syöttöpisteen, kun joukkue hävisi Minnesota Wildille lukemin 2-5. Tuon pisteen myötä Karlsson nousi Sharksin seurahistorian eniten pisteitä tehneeksi puolustajaksi yhden kauden aikana. Hän ohitti tilastossa Brent Burnsin, joka pelasi seurassa parhaimmillaan 83 tehopisteen kauden.

32-vuotias Karlsson on myöskin laittanut jo oman yhden kauden piste-ennätyksensä uuteen uskoon. Hänen aiempi ennätyksensä oli kaudelta 2015-16, jolloin hän tehtaili Ottawa Senatorsin riveissä 82 otteluun pisteet 16+66=82.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Erik Karlsson recorded his franchise-record 84th point of the season - 17 more than the next-closest defenseman (Josh Morrissey: 67).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

San Jose Sharks PR

@SanJoseSharksPR
Logan Couture scores on the power play to tie the game at one a side. With an assist, Erik Karlsson has set a #SJSharks record for single-season points by a defenseman with 84.

Congratulations, Erik!