Jesse Puljujärven pitkä ja raskas siirtosaaga sai tiistai-iltana päätöksensä, kun Edmonton Oilers kauppasi suomalaishyökkääjänsä Carolina Hurricanesiin.

Suomalaisia suorastaan vilisevä ja nuorekas Hurricanes-joukkue vaikuttaa ympäristönsä puolesta täydelliseltä 24-vuotiaalle Puljujärvelle. Joukkueesta löytyy ennestään suomalaisista Antti Raanta, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Nuorten MM-kisoissa Puljujärven vierellä pisteitä mättänyt Sebastian Aho.

Vaikka kuinka suomalaisfanit sitä toivoisivat, on Puljujärveä ainakin vielä turha odottaa Ahon vierelle ykkösketjuun. Hurricanesin kärkiketjut ovat pelanneet viime aikoina niin hyvin, ettei niihin ole odotettavissa lähiaikoina muutoksia ilman loukkaantumisia.

The Athletic -sivuston Hurricanesin asiantuntija Cory Lavalette uskoo Puljujärven pelipaikan löytyvän todennäköisesti nelosketjun oikeasta laidasta. Ketjun keskushyökkääjänä toimii kokenut Paul Stastny ja vasemmassa laidassa AHL:ssä viime kaudella hirmupinnat takonut Stefan Noesen.

Puljujärvelle tuskin myöskään aukeaa ylivoima-aikaa Hurricanesin äärimmäisen laajan ja nimekkään hyökkäysosaston takia. Loukkaantumiset voivat tietysti muuttaa tilanteen nopeasti.

Hurricanesillä on palkkakatossa vielä Puljujärvenkin hankinnan jälkeen roimasti tilaa, joten seuran uskotaan olevan hyvin aktiivinen ennen perjantaina olevaa siirtorajaa. Joukkueen on huhuttu etsivän vielä yhtä kovan luokan hyökkääjää.

Hurricanes pelaa seuraavan kerran Suomen aikaan torstain vastaisena yönä Vegas Golden Knightsia vastaan vieraissa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Näistä syistä Carolina Hurricanes -siirto on Jesse Puljujärvelle unelmien täyttymys

Cory Lavalette

@corylav
I’d imagine Puljujarvi slots on the fourth line at right wing to start.