NHL:stä pamahti tiistaina isoja uutisia, kun Carolina Hurricanes tiedotti hankkineensa Jesse Puljujärven Edmonton Oilersista (lue uutinen).

24-vuotias suomalaishyökkääjä lähti seurasta lähes ilmaiseksi, sillä Oilers sai vaihdossa vain Jukureissa pelaavan Patrik Puistolan pelaajaoikeudet.

Puljujärvi ehti pelaamaan Oilersin organisaatiossa kuudella eri kaudella. NHL-kokemusta kertyi tilille yli 300:n ottelun verran, mutta oululainen ei löytänyt koskaan paikkaansa joukkueesta. Tuore siirto onkin hyökkääjälle unelmien täyttymys, sillä Hurricanes on parasta, mitä hän pystyi itselleen tässä vaiheessa toivomaan.

Hurricanesissa Puljujärvi saa aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä. Hänellä on seurassa iso ja tärkeä tukiverkosto, koska joukkueessa pelaavat myös Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta, joista Ahon kanssa pelaamisesta Kärpät-kasvatilla on jo entuudestaan hyviä kokemuksia.

Kyseinen tukiverkosto on Puljujärvelle sellainen asia, jota ei kannata vähätellä. Suomalaisten avulla sopeutuminen uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti. Eikä hyvistä ystävistäkään ole haittaa, kun hyökkääjän on löydettävä taas peli-ilo ja itseluottamus. Mikäli näin myös käy, niin kaukalossa alkaa varmasti tapahtumaan hyviä asioita. Näin Puljujärven kohdalla on käynyt aiemminkin.

Samalla täytyy kuitenkin muistaa, että Hurricanes on todella kova joukkue. Yksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista. Joukkueessa ei ole tarjolla ilmaisia paikkoja, mutta Puljujärvi saanee aluksi vastuuta nelosketjussa, jossa onnistumisia on tultava nopealla aikataululla. Ei ole kuitenkaan syitä epäillä, etteikö suomalainen voisi onnistua, koska siirrossa on hänelle niin paljon positiivisia asioita.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen