Washington Capitalsin GM Brian MacLellan on näillä näkymin heittämässä hanskansa tiskiin tämän kauden suhteen.

Viiden ottelun tappioputkessa kyntävä Capitals on kahden pisteen päässä viimeisestä villikorttipaikasta NHL:n pudotuspeleihin. Itäisen konferenssin kahdesta villikorttipaikasta taistelee tällä hetkellä jopa seitsemän joukkuetta. Kotkapaitojen tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että heidän ympärillään olevat joukkueet ovat lähes kaikki pelanneet 3-4 ottelua vähemmän.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin tuoreiden tietojen mukaan MacLellan olisi aloittanut kuuntelemaan vaihtotarjouksia NHL-sopimuksensa tähän kauteen päättävistä Capitals-pelaajista.

Merkittävin tarjolla oleva nimi on yli viiden miljoonan dollarin palkalla operoiva puolustaja Dmitri Orlov. 31-vuotiaan venäläistähden jatkoneuvottelujen uskotaan olevan umpikujassa.

– MacLellan on avoin kaikille ideoille. Hän on valmis neuvottelemaan tulevan kesän UFA-pelaajistaan. Orlov ja Capitals eivät ole lähelläkään sopimusta – erityisesti jatkosopimuksen pituus tuottaa on erimielisyyksiä, Friedman taustoitti 32 Thoughts -kolumnissaan.

Capitalsilla on Orlovin ohella lukuisia pelaajia myynnissä.

– Hathaway on kiinnostava tapaus. Hän ei ole nopein pelaaja, mutta hän on loistava rouhija pudotuspeleihin. Sheary, Johansson, Jensen, van Riemsdyk ja Gustafsson ovat myös kiinnostavia palasia. Anthony Mantha loukkaantui edellisessä ottelussa, joten se sumentaa hänen tulevaisuuttaan, Friedman kertoo.