Chicago Blackhawksin seuralegenda Patrick Kanen aika Tuulisessa kaupungissa näyttäisi olevan lopussa.

Kane ilmoitti jo aiemmin olleensa pettynyt siihen, ettei saanut haluamaansa siirtoa New York Rangersiin. Supertähdellä on myös useita muita vaihtoehtoja siirron varalle, joskin korkea siirtopyyntö on jarruttanut maisemanvaihtoa.

Nyt Kane ottaa suorin sanoin kantaa tapaan, jolla miehen pitkäaikaisen seuran on annettu valahtaa koko NHL:n pohjille. Varsinkin Blackhawksin tapa käsitellä kärkivarauksiaan saa jenkkitaiturilta tylytystä. Kane on pahoillaan varsinkin seurajohdon päätöksestä kaupata kesällä 2019 seuraan 1. kierroksen 3. vuorolla varattu Kirby Dach Montreal Canadiensiin.

Kane ei ole yllättynyt siitä, että Dachilla kesti hetki päästä NHL-vauhtiin. Sen sijaan seurajohdon päätös luovuttaa supertalentin kohdalla vain kolmen kauden jälkeen ei mene Kanen tajuntaan.

– En ole yllättynyt. Kuinka vanha hän oikein on? 21? 22? Joskus sopeutuminen ottaa aikansa ja hänet todennäköisesti ajettiin liialla kiireellä sisään tähän liigaan. Pelaaminen nelosketjun minuuteilla ja istuminen katsomossa ei varmastikaan ole paras tapa kehittyä, Kane lataa paikallismedialle.

– En ole yllättynyt, että yhtäkkiä hän alkoi pelata paljon hyvässä roolissa ja otti harppauksia kehityksessään. Olen iloinen hänen puolestaan, Kane jatkaa viitaten Dachin aikaan Montrealissa.