Vuonna 2000 tehtiin NHL-historiaa, kun kolmannella kierroksella New Jersey Devils varasi liigan ensimmäinen israelilainen pelaajan. Maxim Birbraer jatkaa pelaajauraansa tänäkin päivänä.

Erityisen korkealla tasolla Birbraer ei enää pelaa, vaan kahden vuoden sapatin jälkeen ottelut jatkuvat Iso-Britannian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NIHL:n Bristol Pitbullsissa. Uransa 42-vuotias kazakstanilaissyntyinen hyökkääjä on lopettanut ensimmäisen kerran jo kesällä 2019.

OHL:n kasvatussarja OPJHL:ssä (nykyinen OJHL) varausvuonnaan yli maalin per peli 19-vuotiaana väsännyttä Birbraeria hehkutettiin ennen draftia huippuluokan NHL-lupauksena Toronto Sunissa. Devils-organisaatiossa tutuksi tuli vain AHL-joukkue Albany River Rats, jonka riveissä ei kolmena kautena ylittynyt kertaakaan edes 15 tehopisteen rajapyykki.

ECHL:n kautta Birbraerin matka jatkui vuonna 2006 Iso-Britannian pääsarja EIHL:ään, jossa pojoja syntyi yli pinna per peli -tahtiin. Briteissä 190-senttinen voimahyökkääjä on sittemmin viihtynytkin edellä mainittua taukoa ja kautta 2008-09 lukuunottamatta.

Birbraerin jälkeen lähimpänä NHL-unelmaa on käynyt Eliezer Sherbatov. Taitava hyökkääjä teki QMJHL:ssä parhaimmillaan 30 tehopistettä, ja pelasi parhaimmillaan jopa KHL:ää 35 ottelun verran.