Hyökkääjä Jakub Vranan pelit Detroit Red Wingsissä on mitä todennäköisimmin pelattu. 26-vuotias tshekkitähti on virunut tammikuun alusta lähtien AHL:ssä.

NHL-toimittaja Nick Alberga kertoo Twitterissä, että Red Wings -johdolla ei ole aikeita nostaa Vranaa takaisin NHL:n puolelle. Albergan tietojen mukaan Red Wings yrittää päästä tähtihyökkääjästään eroon joko vaihtokaupan tai sopimuksen ulososton avulla. Vranan 5,25 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy kesällä 2024.

Vrana ilmoittautui alkusyksystä henkilökohtaisten ongelmiensa takia NHL-pelaajia auttavaan tukiohjelmaan. Hän kerkesi pelaamaan Red Wingsin riveissä vain kaksi ottelua tällä kaudella. Vrana pääsi ennen joulua pois tukiohjelmasta ja hänet lähetettiin muutamien harjoitusten jälkeen AHL:ään ”hakemaan pelituntumaa”.

Vrana on pelannut nyt AHL:ssä 15 ottelua tehopistein 6+3=9. Miehen kaikki osumat ovat syntyneet viimeisen seitsemän ottelun aikana.

Vrana on ollut vuodesta 2019 lähtien NHL:n toiseksi tehokkain maalintekijä peliaikaan (maali/60min) suhteutettuna.

Washington Capitalsin kesän 2014 ykköskierroksen (13.) varaus voitti Capitalsin riveissä Stanley Cup -mestaruuden vuonna 2018. Vrana oli vuonna 2020 osana isoa vaihtokauppaa, jossa Capitals lähetti hänet Red Wingsiin vaihdossa Anthony Manthaan.

Nick Alberga

@thegoldenmuzzy
For those waiting on a Jakub Vrana recall, don't hold your breath. #LGRW

While anything's possible, I'm hearing it's highly likely he's played his final game with Detroit.

Likeliest scenarios: TRADE or OFFSEASON BUYOUT.