New York Islanders ja Vancouver Canucks valmistelivat tiistaiyönä Suomen aikaan jättimäisen vaihtokaupan. Canucksin kapteeni ja supertähti Bo Horvat suuntaa Islandersiin.

Islanders lähettää Canucksille vastikkeena Anthony Beauvillierin, Aatu Rädyn ja TOP-12 -valinnalta suojatun ensimmäisen kierroksen varauksen tulevalle kesälle.

27-vuotias Horvat pelaa uransa parasta kauttaan NHL:ssä. NHL:n tulevan viikonlopun All Star -tapahtumaan valittu kanadalainen on mättänyt 49 ottelussa 31 maalia ja 54 tehopistettä. Miehen 5,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.

Vancouveriin matkaava Räty on Islandersin vuoden 2021 kakkoskierroksen varaus. Kärppien kasvatti on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 12 ottelua tehoin 2+0. Lupaava keskushyökkääjä on kirjannut AHL:ssä 27 ottelussa tehopisteet 7+8=15.

25-vuotias Beauvillier on edustanut Islandersia kaudesta 2016-17 lähtien. Huippunopea kanadalainen on pelannut NHL:ssä yhteensä 457 ottelua tehopistein 102+107=209. Beauvillierin 4,125 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy kesällä 2024.

LUE MYÖS: Bo Horvatin jättikauppa aiheuttaa NHL:lle kiusallisen ongelman

New York Islanders

@NYIslanders
#Isles News: The New York Islanders have acquired Bo Horvat from the Vancouver Canucks, in exchange for Anthony Beauvillier, Aatu Raty and a conditional first round selection in the 2023 NHL Draft.