Florida Panthersin supertähti Aleksander Barkov valmistautuu parhaillaan NHL:n tähdistöotteluun, joka käydään tulevana viikonloppuna. Tapahtuma järjestetään Floridassa Panthersin kotiareenalla.

Barkoville tähdistöottelu tulee olemaan hänen NHL-uransa toinen. Hänet nähtiin mukana viimeksi vuonna 2018. Tänä vuonna häntä ei valittu mukaan alkuperäiseen joukkueeseen, mutta hänet otettiin mukaan, kun Auston Matthews joutuu jäämään tapahtumasta sivuun.

Barkov lukeutuu nykyisistä NHL:n suomalaispelaajista aivan eturivin tähtinimiin. NHL:n suomenkielisille verkkosivuille hän paljasti puolestaan oman mielipiteensä NHL:n kaikkien aikojen suomalaiskentällisestä.

Hyökkäyskolmikon muodostaisivat Teemu Selänne, Jari Kurri ja Olli Jokinen, puolustajapari olisi Kimmo Timonen ja Teppo Numminen, ja maaliin hän valitsi kaksi nimeä, koska yhden valitseminen oli liian haastavaa: Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

– Meillä on ollut historian aikana monia hyviä maalivahteja. Pakko valita kaksi, joista toinen voi istua penkillä. Ehkä Rask saa aloittaa, Barkov pohti.

Valinnoista Jokista voidaan pitää kenties kaikista yllättävimpänä.

– Valitsen Jokisen mukaan eräänlaisena tuhkimotarinana. Hän on mielestäni aliarvostettu pelaaja. Hänet näkee edelleen kotihallissamme jokaisella seinällä, Barkov sanoo.

Barkov valitsi myöskin suomalaisten aktiivipelaajien tähdistökentällisen. Siihen kuuluisivat hyökkääjät Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Roope Hintz, puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä maalivahti Juuse Saros.

– Olemme onnekkaita, että meidän ei tarvitse pelata Sarosta vastaan kovin montaa kertaa kauden aikana. Hän ei ole kovin isokokoinen maalivahti, mutta liikkuu ja lukee peliä hyvin, Barkov kehaisi.