Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on yksi NHL:n siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista mahdollisesti tarjolla olevista nimistä. 34-vuotiaan kanadalaissentterin sopimus päättyy tähän kauteen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti The Jeff Marek Show -podcastissa muutaman NHL-seuran työntekijän kertoneen hänelle, että Toewsin hankkiminen maksaisi tällä hetkellä 2. kierroksen ja 3. kierroksen varausvuorot.

Toewsin kauppaaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä Blackhawksin seuraikonin sopimuksesta löytyy kauppaamisen estävä pykälä. Tämä tarkoittaa sitä, että Toewsilla on oikeus valita mihin NHL-seuraan hän hyväksyy siirron. Myös Toewsin sopimuksessa mukana tuleva 10,5 miljoonan dollarin caphit on jopa puolitettuna hurja lasti usean NHL-seuran palkkakattoon.

Friedman kertoi podcastissa, että Winnipeg Jets voisi olla kiinnostunut Winnipegistä kotoisin olevasta kolminkertaisesta Stanley Cup -voittajasta. Jetsillä on tällä hetkellä palkkakatossa tilaa n. 3,7 miljoonaa dollaria.