Nashville Predators otti NHL-pisteet Calgary Flamesilta tiistaiyönä maalein 2-1, kiitos ottelun ykköstähdeksi valitun hyökkääjä Juuso Pärssisen ja toiseksi parhaana palkitun maalivahti Juuse Saroksen.

Hyökkääjä pisti kumilätkän rautojen väliin 14. peliminuutilla iskien kauden ja samalla uransa viidennen maalin. Tuo häkki kasvatti suomalaishyökkääjän pisteputken seitsemään otteluun, jonka aikana hän on takonut saldon 2+7=9.

Pärssinen kirjoitti pisteputkella historiaa – se on jaetusti pisin Predsissä koskaan tulokkaista puhuttaessa. Filip Forsberg pystyi myös seitsemään kaudella 2014-15 takoen tuohon pelimäärään miehekkäät 13 (7+6) pinnaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuso Parssinen scored to boost his totals to 2-7—9 (8 GP) since the calendar flipped to 2023, trailing only Matty Beniers (6-5—11 in 9 GP) for the most points among all rookies over that span.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Pärssisen tämän kalenterivuoden 2023 pinnat, eli nuo 2+7=9 ovat tulokkaiden pörssissä toiseksi eniten Seattle Krakenin Matty Beniersin (6+5=11) jälkeen, koko kauden saldo on 29 pelatussa matsissa 5+13=18.

Suomalaisvahti Saros oli sen sijaan täystyöllistetty taas kerran – nyt hän venyi kiekon eteen 38 kertaa, ja torjunnoista peräti 21 tuli ottelun kolmoserässä.

Saroksen torjuntamäärät ovat olleet huimia läpi kauden. Ottelukohtaisesti aiemmin on kirjattu esimerkiksi sellaisia lukemia kuin 38, 64, 43, 37, 39, 36, 42 ja niin edelleen.

Suomalainen on torjuntatilastossa täysin omilla luvuillaan – hän nimittäin on ainoa yli tuhannen torjunnan vahti NHL:ssä.

Voitto oli Nashvillelle elintärkeä, kun se keikkuu keskisessä divisioonassa vasta kuudentena.