Detroit Red Wingsin tähtihyökkääjä Jakub Vrana läpäisi aiemmin viikolla siirtolistan, minkä jälkeen seura lähetti siviilipuolen ongelmista kärsivän tshekkitaiturin AHL:ään.

Daily Faceoff -sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli yllättyi monen muun tavoin siitä, ettei yksikään seura poiminut tähtistatuksen hyökkääjää siirtolistalta ilmaiseksi. Syy tähän lienee lopulta pelaajan kaukalon ulkopuolisten ongelmien lisäksi miehen massiivisessa, 5,25 miljoonan dollarin vuosipalkassa.

Seravallin mukaan yksi NHL-seura olisi kiinnostunut Vranan hankkimisesta siinä tapauksessa, että Red Wings ottaisi kontolleen osan pelaajan palkasta. Vranan sopimus umpeutuu kesällä 2024.

Usean joukkueen tukalan palkkakattotilanteen vuoksi Vranan lähtö Red Wingsistä venyy siirtolistan läpäisyn myötä todennäköisesti ensi kesään asti. Samalla muut NHL-seurat saavat loppukauden ajan aikaa tarkkailla pelaajan otteita AHL:ssä sekä mahdollisesti NHL:n puolella.