NHL-kauden ylivoimainen kärkiporukka Boston Bruins paransi asemiaan sarjassa perjantain vastaisena yönä, kun se kaatoi kolmanteen erän asti tasoissa rimpuilleen Los Angeles Kingsin maalein 5-2.

Boston on pelannut nyt 38 ottelua, joista se on voittanut varsinaisella peliajalla 25 – ja kaikkiaan voittoja on irronnut peräti 30 kappaletta. Lisäksi tilillä on neljä pisteen tappiota, suoria häviöitä joukkue on kokenut vain neljä.

Boston kirjoitti Kings-voitolla historiaa. Joukkue ylsi vasta kolmatta kertaa sarjan historiassa 30 voittoon maksimissaan 38 pelissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
David Pastrnak and Trent Frederic had two goals apiece as the League-leading @NHLBruins became the first team to reach the 30-win mark this season and extended their point streak to 12 games (9-0-3 dating to Dec. 11, 2022).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Aiemmat tällaiset temput ovat kausilta 1945-55 ja 1929-30. Ensiksi mainitulla sesongilla Montreal Canadiens ylsi 30 voittoon tuossa 38 ottelussa ja historian ensimmäisen kerran temppuun kykeni juurikin Boston – 35 ottelussa lähes sata vuotta sitten.

Bruins on Atlantin divisioonan ylivoimainen kärki, 11 pisteen erolla ennen yhden ottelun enemmän pelannutta Toronto Maple Leafsia.