Nykyisin Buffalo Sabresiä edustava Henri Jokiharju muistelee Kimanttia-podcastissa NHL-uransa alkua Chicago Blackhawksin riveissä.

Suomalaispuolustaja kertoi mielenkiintoisia tarinoita Blackhawksin pukukopista. Jokiharju arvostaa suuresti seuraikoneiksi kolmella Stanley Cupillaan nousseita Duncan Keithiä, Jonathan Toewsia sekä Patrick Kanea. Varsinkin Kane tietää Jokiharjun mukaan arvonsa joukkueessa.

– Tosi mukava kaveri. Haluaa tosi paljon voittaa. Turhautuu tosi helposti, jos sille ei anneta kiekkoa. Jos se oli auki, niin kyllä sen kiekon piti tulla hänelle. Kyllä sen ymmärtääkin. Mä tein monta pistettä silloin, mutta 90-prosenttisesti se oli sitä, että mä annoin kiekon Kanelle, Jokiharju muistelee.

Nykyisistä Sabres-pelikavereistaan Jokiharju odottaa varsinkin toissa vuoden ykkösvaraus Owen Powerin nousemista aivan NHL:n kärkipuolustajien joukkoon.

– Kyllä se on ihan äärettömän lahjakas. Paljon se on pitkä? Vajaat kaksi metriä. Sen kiekonkäsittelytaito ja luistelu on erittäin vakuuttavalla tasolla. Yleensä se, että sä oot tuon pituinen ja ikäinen, niiin että sä luistelet noin hyvin! Sillä on kumminkin se peliäly ja se on todella taitava. Sen kanssa on tosi kiva pelata. Uskon että ottaa samanlaisia steppejä kuin Tage Thompson, Jokiharju naulaa.

Voit kuunnella Jokiharjun vierailun kokonaisuudessaan täältä.