Chicago Blackhawksin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat odotetusti käytännössä menetetyt NHL-runkosarjan lähestyessä puoliväliä.

The Athleticin NHL-toimittajakaksikko Scott Powers ja Mark Lazerus ennakoi tuoreessa artikkelissaan kahden joukkueen kuumimman siirtonimen, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin mahdolliset vaihtoarvot.

– Kanen kausi ei ole ollut aivan odotettua Kane-tasoa, mutta useat seurat uskovat hänellä olevan yhä rahkeita pelata eliittitasolla, kunhan hyökkääjä saa rinnalleen eliittitason ketjukaverit. Blackhawks haluaa vaihdossa todennäköisesti ykköskierroksen varausvuoron sekä kelvollisen lupauksen.

– Toews on pelannut yllättävän hyvän kauden ja on nyt 20 maalin ja 50 pisteen tahdissa. Ottaen huomioon miehen dominoinnin aloitusympyrässä, hän saattaa olla houkutteleva veteraanisentteri siirtotakarajalla, samaan tapaan kuin Antoine Vermette oli Blackhawksille Stanley Cup -keväänä 2015. Siirtohinta on yksi ykköskierroksen varaus, kaksikko ennakoi.

Blackhawks saattaakin olla naaraamassa siirtotakarajalta muhkean potin varausvuoroja uudelleenrakennuksensa tueksi. Powers ja Lazerus povaavat lisäksi, että Max Domin kauppaaminen saattaisi kasvattaa pottia kolmannella ykköskierroksen varausvuorolla, joskin hinta jäänee todennäköisesti kakkoskierroksen varausoikeuteen. Myös puolustaja Jack Johnsonista saattaisi kaksikon arvion mukaan olla tarjolla myöhempien kierrosten varausvuoro.